Unieke kwaliteit

Omega 3-vetzuren

Bijna iedereen weet wel dat Omega 3 goed is voor je, en dat deze vetzuren in hoge gehaltes in vis, avocado, lijnzaad en walnoten te vinden zijn. Maar wat zijn Omega 3-vetzuren precies en waarom zijn ze zo goed?

Wat zijn vetzuren?

Vetzuren zijn onderdeel van wat wij als ‘vetten’ kennen. Ze bepalen welk soort vet het is: verzadigd of onverzadigd. Verzadigd vet is vast bij kamertemperatuur, onverzadigd vet is dan vloeibaar. Lees meer over verzadigd en onverzadigd vet.
Vetzuren zijn nodig om ons lichaam te laten functioneren. Ze worden onder andere gebruikt als bouwstenen voor cellen.

Wat zijn Omega 3-vetzuren en waar zit het in?

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Er bestaan verschillende vormen van deze vetzuren. Het Omega-3 vetzuur ALA (alfa-linoleenzuur) kan ons lichaam niet zelf aanmaken. Daarom heet dit een essentieel vetzuur. Het komt voor in lijnzaad en walnoten. De vetzuren DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur) kan ons lichaam wel zelf aanmaken, al is het met wat moeite. We kunnen EPA en DHA ook uit voeding halen, deze vetzuren komen voor in vis. Vis haalt deze vetzuren weer uit algen, die rijk zijn aan EPA en DHA.

Makreel Omega 3-vetzuren

Visolie zit boordevol Omega 3-vetzuren

Werking Omega 3-vetzuren

Voor de werking van Omega 3-vetzuren zijn meerdere gezondheidsclaims toegestaan, waaronder: EPA en DHA ondersteunen de normale werking van het hart (het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA).

Omega 3-vetzuren in een supplement

Om deze belangrijke vetzuren voor het hart in een supplement te krijgen, wordt meestal visolie gebruikt. Dit is ook bij ons voedingssupplement Synofit Cardio Care het geval.
Visolie is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. De kwaliteit is afhankelijk van de zuiverheid van de visolie en het gehalte Omega 3-vetzuren in de olie.
In Synofit Cardio Care wordt alleen de zuiverste visolie gebruikt, met een gehalte van 700-750 mg per gram EPA en DHA. Dit is een hoog gehalte aan Omega 3!

Supplement met Omega 3-vetzuren:
Synocare Cardio Plus Capsules

Complete formule voor hart en bloedvaten en het behoud van een verantwoorde cholesterol- en bloedsuikerspiegel
Met Rode gist rijst, Chromium, Omega 3-vetzuren, Vitamine C en meer ingrediënten
Capsules met vloeibare inhoud
Slechts 1 capsule per dag
Verkrijgbaar in verpakkingen met 30 of 90 capsules

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in informatie over de andere ingrediënten van Synofit Cardio Care:

Ingrediënten SynoCare Cardio

rode gist rijst Rode gist rijst Q10   Co-enzym Q10

Chroom

Vitamine C
Vitamine D3

Bestel Synofit Cardio Care met Omega 3-vetzuren

Of bezoek voor meer informatie over deze unieke totaalformule de uitgebreide informatiepagina over Synofit Cardio Care >>