Unieke kwaliteit

Tea Tree olie

Een bijzondere antibacteriële en ontstekingsremmende olie

Tea Tree olie wordt gewonnen uit de bladeren van de Melaleuca alternifolia, een boom die van oorsprong in Australië groeit. De Aboriginals, de oorspronkelijke inwoners van Australië, kennen de herstellende werking van Tea Tree olie al eeuwenlang. Geplette bladeren van de boom werden onder andere gebruikt om wonden mee te verzorgen.

Tea Tree bladeren

Tweede Wereldoorlog

In de jaren ’20 van de vorige eeuw onderzocht de Australische onderzoeker Arthur Penfold verschillende oliën op een antibacteriële werking. Hij vergeleek de werking met fenol, het standaard ontsmettingsmiddel in die tijd. Penfold ontdekte dat de Tea Tree olie 11 keer sterker werkte dan fenol. Het verhaal gaat dat men het belang van de olie zo groot vond dat Australische soldaten het tijdens de Tweede Wereldoorlog standaard een flesje olie in de militaire uitrusting meekregen. Ook werden de producenten van de Tea Tree olie vrijgesteld van dienstplicht.

Antibacteriële en schimmeldodende werking

De olie bestaat uit verschillende terpenen. Dit zijn organische moleculen die voornamelijk in planten te vinden zijn. Het belangrijkste actieve terpeen is terpinen-4-ol met een antibacteriële en schimmeldodende werking. De olie mag niet oraal worden ingenomen, het is namelijk giftig. Vanwege de antibacteriële en schimmeldodende werking kan Tea Tree olie worden ingezet ter ondersteuning bij het herstel van de beschadigde huid.

Crème met Tea Tree olie:
Synocare Skin Repair Cream

Verzachtende en herstellende crème
Bij geïrriteerde, droge en jeukende huid
Werkzaam tegen puistjes
Met de ingrediënten Aloë vera, Tea Tree olie, Centella en Vitamine E
Verkrijgbaar in een potje van 50 mL

Bestel nu Synocare Skin Repair Cream met Tea Tree olie

Of lees eerst over de werking van de Cream in het dossier Synocare Skin Repair Cream >>>