Unieke kwaliteit

Co-enzym Q10

De officiële benaming voor het Co-enzym Q10 is Ubichinon-10 (in het Engels: Ubiquinon-10). Dat betekent ‘overal aanwezig’. En dat is helemaal van toepassing op dit eiwit. In iedere cel van uw lichaam – in spieren, bloedvaten, organen en andere weefsels – wordt het enzym aangetroffen. Dat geeft wel aan hoe belangrijk Q10 voor uw lichaam is. Lees op deze pagina meer informatie over dit enzym.


Wat is Co-enzym Q10?
Supplement met Co-enzym Q10: Synocare Cardio Plus Capsules
Ubiquinon of Ubiquinol?
Bijverschijnselen en dosering Q10
Interactie met bloedverdunners


Wat is Co-enzym Q10?

Dit enzym werd pas in 1957 ontdekt. Amerikaanse onderzoekers van het Enzyme Institute van de Universiteit van Wisconsin-Madison troffen het aan in de cellen van runderharten. Aanvankelijk werd gedacht dat het hier ging om een nieuwe vitamine.

Dat bleek echter niet zo te zijn: vitaminen kunnen niet zelf door het lichaam worden aangemaakt, maar dat geldt wél voor het Q10. De lever kan het zelf produceren uit ruwe bestanddelen in uw voeding. Vooral zalm, kip, kalkoen en ander gevogelte, pinda’s, lever, broccoli, sinaasappelsap, spinazie en tofu bevatten veel bouwstenen voor het enzym.

Co-enzym Q10 uit deze voedingswaren is een goede aanvulling wanneer u Rode gist rijst gebruikt. Het ingrediënt is dan ook verwerkt in onze totaalformule voor het behoud van een verantwoord cholesterol- en bloedsuikergehalte Synofit Cardio Care.

Spinazie

Spinazie bevordert het aanmaken van Co-enzym Q10

Supplement met Co-enzym Q10:
Synocare Cardio Plus Capsules

Complete formule voor het behoud van een verantwoorde cholesterol- en bloedsuikerspiegel
Met Rode gist rijst, Chromium, Omega 3-vetzuren en meer ingrediënten
Capsules met vloeibare inhoud
Slechts 1 capsule per dag
Verkrijgbaar in verpakkingen met 30 of 90 capsules

Ubiquinon of ubiquinol?

Het Co-enzym Q10 is er in twee vormen. Het gaat om Ubichinon en Ubichinol (ook wel geschreven als Ubiquinon en Ubiquinol). De eerste vorm, Ubichinon, wordt in de meeste supplementen gebruikt. Die vorm is immers goedkoop. Ubichinon moet echter eerst in het lichaam worden omgezet in Ubichinol. Tijdens dit proces gaat veel van de kracht van het supplement verloren. Dan zijn er ook supplementen die de duurdere vorm bevatten: Ubichinol. Ubichinol is direct beschikbaar voor het lichaam, en deze variant is dus krachtiger dan Ubichinon. In de totaalformule Synofit Cardio Care wordt de direct beschikbare variant, Ubiquinol, gebruikt.

Bijverschijnselen en dosering Q10

Het gebruik van Co-enzym Q10 is veilig. In wetenschappelijke studies worden nauwelijks bijwerkingen gerapporteerd bij het gebruik van het enzym. Een dosering tussen de 30-100 mg per dag is een goede hoeveelheid. In Synofit Cardio Care is de dosering van het enzym 50 mg per capsule.

Interactie met bloedverdunners

Let op: Co-enzym Q10 kan een interactie aangaan met bloedverdunners wat gevaarlijk kan zijn. Wanneer u bloedverdunners gebruikt en wilt starten met het gebruik van Synofit Cardio Care, dan is het verstandig om eerst te laten controleren of dit mogelijk is. Synofit biedt de mogelijkheid om interacties met medicatie te laten controleren.

Prijs en verkrijgbaarheid Synofit Cardio Care

Synofit Cardio Care bevat Co-enzym Q10. Dit voedingssupplement is te koop bij de apotheek of zelfstandige drogist, evenals via onze webshop.
Bij ketens als Kruidvat, Holland & Barrett (voormalig De Tuinen) en Hema is Synofit Cardio Care niet verkrijgbaar. Een aantal Etos winkels verkoopt wel Synofit Cardio Care. Bekijk hier de verkooppunten van Synofit30 Synofit Cardio Care capsules kosten € 30,00. Ook te koop in een verpakking met 90 capsules voor € 80,00.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in informatie over de andere ingrediënten van Synofit Cardio Care:

Ingrediënten SynoCare Cardio

rode gist rijst Rode gist rijst Chroom Omega 3-vetzuren Vitamine C
Vitamine D3

Bestel nu de Synofit Cardio Care capsules met Co-enzym Q10

Of bezoek voor meer informatie over deze unieke totaalformule de uitgebreide informatiepagina over Synofit Cardio Care >>