Unieke kwaliteit

Chromium

Oeralgebergte

In 1761 werd het mineraal Chromium ontdekt door Johann Gottlob Lehmann in het Oeralgebergte in Rusland. Sinds die tijd wordt Chromium gebruikt door mensen. Tegenwoordig is de belangrijkste bron van Chromium het mineraal chromiet, dat bestaat uit Ijzer en Chromium. Chromiet wordt onder andere gedolven in Kazachstan, India en Zuid-Afrika.
Het mineraal is vernoemd naar het Oudgriekse woord voor kleur: χρῶμα (chrōma).

Chromium in ons voedsel

Chromium is niet alleen als mineraal in de aarde te vinden. Het zit ook voedsel zoals volkoren graanproducten en groenten, vooral broccoli. De hoeveelheid Chromium in voedsel is echter niet hoog.

Gezondheidsvoordelen van Chromium

In ons lichaam draagt Chromium bij aan de normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Ook helpt Chromium het bloedsuikergehalte normaal te houden. Chromium heeft dus een belangrijke functie voor ons lichaam!

Hoe zit het met chroom-6?

Chroom-6 is veel negatief in het nieuws geweest. Dat is terecht, omdat chroom-6 niet veilig is en geen functie voor ons lichaam heeft. Het Chromium waar wij hier over schrijven, heeft als volledige naam Chromium-3. De twee stoffen hebben ieder hele verschillende eigenschappen. Waar chroom-6 niet veilig is, heeft het gebruik van Chromium juist gezondheidsvoordelen, zoals hierboven te lezen is.

Aanbevolen hoeveelheid Chromium

In Europa stelt de EFSA de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden (ADH) van de voedingsstoffen vast. De ADH van Chromium is volgens de EFSA 40 μg per dag. Door gevarieerd te eten wordt deze hoeveelheid meestal gehaald. Ter extra ondersteuning kan een voedingssupplement gebruikt worden. Synocare Cardio Plus bevat 6 μg Chromium per capsule, dat is een goede hoeveelheid om te gebruiken naast een gezonde levensstijl. Het gebruik van Chromium is veilig tot wel 1 milligram per dag.

Supplement met Chromium:
Synocare Cardio Plus Capsules

Complete formule voor het behoud van een verantwoorde cholesterol- en bloedsuikerspiegel
Met Rode gist rijst, Chromium, Omega 3-vetzuren en meer ingrediënten
Capsules met vloeibare inhoud
Slechts 1 capsule per dag
Verkrijgbaar in verpakkingen met 30 of 90 capsules

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in informatie over de andere ingrediënten van Synocare Cardio Plus:

Ingrediënten SynoCare Cardio

rode gist rijst Rode gist rijst Q10 Co-enzym Q10 Omega 3-vetzuren Vitamine C
Berberine
Berberine
Vitamine D3

Bestel Synocare Cardio Plus met Chromium

Of bezoek voor meer informatie over deze totaalformule de uitgebreide informatiepagina over Synocare Cardio Plus >>