Unieke kwaliteit

Centella

Gotu kola

Centella asiatica is een plant die van oorsprong groeit in Zuidoost-Azië (India). Deze plant gedijt goed in warme, waterrijke gebieden. Een belangrijk bestanddeel van Centella zijn triterpenen, waar de helende eigenschappen vandaan komen. In drie maanden tijd groeit een klein plantje uit tot een volwassen plant. De lokale naam voor Centella is Gotu kola.

Gebruik

In Azië wordt de rauwe Centella asiatia verwerkt in salades, of gegeten bij verschillende rijst gerechten. Ook wordt het wel gebruikt om thee van te maken. Het wordt gezien als een voedzame plant.
In de traditionele Indiase Ayurveda natuurgeneeskunst wordt de plant al eeuwenlang gebruikt vanwege de wondhelende eigenschappen en positief effect op diverse huidproblemen. Het heeft een gunstige invloed op de vorming van littekens.

Tijgerkruid

De plant Centella staat ook bekend als ‘Tijgerkruid’. Het verhaal gaat dat tijgers door deze struiken rollen om hun wonden te helen, vandaar deze naam. In Nederland wordt het plantje ook wel Aziatische waternavel genoemd. Veel verschillende namen dus voor deze bijzondere plant!

Synocare Skin Repair Cream: Crème met Centella

In de Synocare Skin Repair Cream is het krachtige ingrediënt Centella asiatica verwerkt. Samen met Tea Tree olie vormt het een ijzersterk duo dat snel een voelbaar effect heeft op de huid. De crème kan uitstekend worden ingezet tegen puistjes en bij een geïrriteerde en droge huid. Het heeft ook een herstellend effect op de beschadigde huid.

120 Synofit Premium Capsules

Crème met Centella:
Synocare Skin Repair Cream

Verzachtende en herstellende crème
Bij geïrriteerde, droge en jeukende huid
Werkzaam tegen puistjes
Met de ingrediënten Aloë vera, Tea Tree olie, Centella en Vitamine E
Verkrijgbaar in een potje van 50 mL

Direct Synocare Skin Repair Cream bestellen

U kunt ook eerst verder lezen in het dossier Synocare Skin Repair Cream.