Unieke kwaliteit

Vitamine E

Vitamine E en voeding

De officiële naam van Vitamine E is Tocopherol. Deze naam is ook terug te vinden op de ingrediëntenlijst van een Vitamine E crème of Vitamine E olie.
De vitamine bestaat in verschillende vormen: tocopherolen en tocotriënolen. Het lichaam maakt deze vitamine niet zelf aan. We moeten het dus uit onze voeding halen. Zonnebloempitten bijvoorbeeld zijn rijk aan Vitamine E. Ook in andere zaden, groenten en fruit zit deze vitamine. Een Vitamine E tekort komt niet veel voor.

Antioxidant

Vitamine E is een antioxidant. Dit is tegelijk een belangrijke functie van Vitamine E in ons lichaam. De vitamine vangt vrije radicalen zodat ze geen schade meer kunnen aanrichten aan de cellen in het lichaam. Doordat Vitamine E een sterke antioxidant is, wordt het ook wel gebruikt als conserveringsmiddel.

Vitamine E en de huid

In de huid is Vitamine E een veel voorkomende vitamine. Via talg komt het op de huid terecht. Hier is het wegvangen van vrije radicalen de belangrijkste functie van de vitamine. Door het zonlicht op de huid ontstaan deze radicalen continu, die celschade en daarmee huidveroudering veroorzaken.
Leuk weetje: In het huidsmeer van pasgeboren baby’s zit ook veel Vitamine E.

Vitamine E acetaat

Vitamine E breekt snel af door licht en zuurstof. In verzorgingsproducten moet het dus niet in een lichtdoorlatend potje zitten omdat het dan geen werking meer heeft. In crèmes zit meestal een ester van Vitamine E: Tocopherol acetaat. Een ester is een bepaalde vorm van het molecuul waardoor het stabieler wordt. Ook Synocare Skin Repair Cream bevat deze vorm van Vitamine E.

Crème met Vitamine E:
Synocare Skin Repair Cream

Verzachtende en herstellende crème
Bij geïrriteerde, droge en jeukende huid
Werkzaam tegen puistjes
Met de ingrediënten Aloë vera, Tea Tree olie, Centella en Vitamine E
Verkrijgbaar in een potje van 50 mL

Direct Synocare Skin Repair Cream bestellen