Kennis & Verdieping

Goede cholesterolwaarden

Mensen die een gezonde levensstijl nastreven, zijn vaak ook geïnteresseerd in hun cholesterolwaarden. ‘Cholesterolwaarden’ is een algemene term voor het gehalte van verschillende vetten in het bloed. In het bloed bevinden zich cholesterol en triglyceriden, beide een ander soort vet. Omdat vet zich niet kan mengen met water (probeer maar eens een druppel olie op te lossen in een glas water!), heeft het lichaam een andere manier om het cholesterol en de triglyceriden door het bloed te transporteren: namelijk gebonden aan eiwitten.

HDL en LDL

Deze complexen met vetten en eiwitten zijn er in verschillende dichtheden. Een complex van vet en eiwit met een hoge dichtheid wordt HDL genoemd, en een complex van vet en eiwit met een lage dichtheid wordt LDL genoemd. Er wordt wel gezegd dat HDL ‘goed cholesterol’ is, omdat hoge waarden van HDL goed zijn. LDL daarentegen is ‘slecht cholesterol’, omdat hoge waarden hiervan juist niet goed zijn.

‘Goed en slecht cholesterol’

Dit betekent niet dat cholesterol geen goede stof is voor het lichaam. Integendeel, het is juist erg belangrijk voor het functioneren van het lichaam! Cholesterol is een essentieel onderdeel van celmembranen. Ook wordt het gebruikt in het lichaam voor de aanmaak van Vitamine D, van hormonen en van gal. Cholesterol is dus onmisbaar!

Het is belangrijk om de juiste cholesterolwaarden in het bloed te hebben. Niet teveel, en niet te weinig. Een goede cholesterolspiegel is van belang voor de bloedvaten.

Zelf meten

Tegenwoordig is het mogelijk om zelf de cholesterolwaarden in de gaten te houden. Dit kan met de Mission 3-in-1 Cholesterolmeter. Op een eenvoudige manier worden met een klein beetje bloed alle cholesterolwaarden gemeten door deze meter.

Wat zijn de juiste cholesterolwaarden om te hebben?

Volgens de Nederlandse Hartstichting zijn deze waarden als volgt:

  Streefwaarden cholesterol
Totale cholesterol lager dan 5,0 mmol/l normaal
hoger dan 5,0 mmol/l licht verhoogd
hoger dan 6,5 mmol/l verhoogd
hoger dan 8,0 mmol/l sterk verhoogd
HDL hoger dan 1,0 mmol/l normaal
Triglyceriden lager dan 1,7 mmol/l normaal
Ratio (totale cholesterol/HDL) lager dan 5 is normaal
LDL lager dan 2,5 mmol/l normaal

Wilt u werken aan het behoud van een goed cholesterol?

Probeer dan nu de vloeibare Rode gist rijst formule voor voor het behoud van een verantwoord cholesterol- en bloedsuikergehalte: Synocare Cardio Plus. Dit voedingssupplement bevat Rode gist rijst, Q10 en Chromium. Ook Omega 3-vetzuren voor het hart en Vitamine C voor de bloedvaten zijn in dit supplement verwerkt. Verder is de formule verrijkt met Berberine en Vitamine D3. Lees meer informatie over Synocare Cardio Plus.

Supplement met Rode gist rijst:
Synocare Cardio Plus Capsules

Complete formule voor het behoud van een verantwoorde cholesterol- en bloedsuikerspiegel
Met Rode gist rijst, Chromium, Omega 3-vetzuren en meer ingrediënten
Capsules met vloeibare inhoud
Slechts 1 capsule per dag
Verkrijgbaar in verpakkingen met 30 of 90 capsules

Mogelijk vindt u deze artikelen ook interessant:

Bloedsuikerwaarden

Mensen die geïnteresseerd zijn in hun gezondheid, proberen vaak evenwichtig met suiker om te gaan. Het is ook belangrijk dat het bloed goede waarden aan suiker bevat. Niet teveel, en niet te weinig.
Lees verder

Bloeddruk

Het bloed in ons lichaam wordt rondgepompt door het hart en komt hierdoor overal in ons lichaam terecht. Door de pompkracht van het hart ontstaat de bloeddruk.
Lees verder