Gezonde voeding voor hart en vaten

Gezonde voeding is goed voor iedereen: van jong tot oud. Maar wanneer u de 40 bent gepasseerd, wordt het extra belangrijk om op uw voeding te (gaan) letten. Uw lichaam verandert met het ouder worden, en het gezond blijven van uw hart en vaten is niet vanzelfsprekend. Door het kiezen van de juiste voeding en het laten staan van voeding die niét goed voor u is, helpt u mee aan het gezond houden van uw hart en vaten. Welke voeding is gezond, en wat is niet goed voor uw hart en bloedvaten?

Bekende boosdoeners: suiker en zout

U weet vast wel dat (te)veel suiker en zout niet goed is voor de gezondheid. Het is dan ook belangrijk om te letten op uw inname van suiker en zout. Veel suiker is te vinden in taart, koek, snoep en frisdrank (cola, maar ook appelsap of sinaasappelsap). Ook aan kant-en-klare sauzen is veel suiker toegevoegd. Veel zout is te vinden in instant soep, kant-en-klare maaltijden, diepvriespizza, in kaas en hartige snacks uit de frituurpan.

Diepvriespizza is een bron van zout

Tip 1: bekijk de tabel met voedingswaarden om te achterhalen hoeveel suiker en zout zich in een product bevindt.
Tip 2: neemt u dagelijks producten die hiervoor zijn opgenoemd? Probeer eerst op 1 moment per dag het product te vervangen door een gezonde variant, dus een glas cola door een glas water. Later kunt u dit uitbreiden. Zo kunt u langzaam gezonde eetgewoonten opbouwen.

Verzadigde vetten en transvetten

Andere boosdoeners die de gezondheid van uw hart en bloedvaten ondermijnen, zijn verzadigde vetten en transvetten. Transvetten zijn onder andere te vinden in margarine. Dit kan een reden zijn om te kiezen voor roomboter in plaats van boter uit een kuipje. Transvetten worden gebruikt door fabrikanten om de houdbaarheid en de smaak van een product te verbeteren. In veel producten die hiervoor genoemd zijn, zitten ook verzadigde vetten en transvetten. Nog een reden om voor een gezonde variant te kiezen dus.

Bewerkt vlees

Wellicht valt bij u de ham en de cervelaat in de categorie ‘gezond broodbeleg’. Echter is uit onderzoek gebleken dat bewerkt vlees niet goed is voor hart en bloedvaten. Alle vleeswaren, maar ook hamburgers, worst en gemarineerd vlees vallen onder bewerkt vlees. Daarnaast bevat vlees verzadigd vet. Voor de gezondheid van hart en vaten is het dus belangrijk om de consumptie van vlees te beperken.

Tip 3: Neem als broodbeleg in plaats van vleeswaren eens groente zoals avocado, komkommer, tomaat of radijs.

Gezonde voeding voor hart en bloedvaten

Wat is dan wél gezond om te eten? Een heel gezond tussendoortje is het dagelijks eten van een handje ongezouten noten. Kies verder voor volkorenbrood en andere volkoren graanproducten, groente en fruit. Dit zijn goede bronnen van vezels, wat niet alleen goed is voor uw spijsvertering, maar ook voor het gezond houden van uw hart en vaten. En eet regelmatig vette vis (haring, makreel, paling of zalm).

De stelregel is: maak voor het grootste gedeelte van uw voeding een gezonde keuze. Daarmee draagt u bij aan het behoud van een goede gezondheid van uw hart en bloedvaten.

Mogelijk ook interessant voor u:

Bloedsuikerwaarden

Mensen die geïnteresseerd zijn in hun gezondheid, proberen vaak evenwichtig met suiker om te gaan. Het is ook belangrijk dat het bloed goede waarden aan suiker bevat. Niet teveel, en niet te weinig.
Lees verder

Goede cholesterolwaarden

Mensen die een gezonde levensstijl nastreven, zijn vaak ook geïnteresseerd in hun cholesterolwaarden. ‘Cholesterolwaarden’ is een algemene term voor het gehalte van verschillende vetten in het bloed.
Lees verder

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews SynoCare

SynoCare scoorde gemiddeld een 9,08 uit 10 met 7.604 reviews.

Voordelen Synocare.nl

  • Kopen bij de bron
  • Officiële SynoCare shop
  • Vandaag voor 21.00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
  • Top service & garantie
  • Antwoord op al uw vragen over SynoCare via e-mail of telefoon
  • Professionele controle op interacties met uw medicatie
  • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze

SynoCare is bekend van:

Synofit is bekend van

Interactie met medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van SynoCare daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

SynoCare beveelt aan:

Gratis SynoCare Cardio brochure

Brochure SynoCare Cardio

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen van onze klanten. Lees ze hier en vind antwoorden!

Betaalwijzen

Verzendwijze

Of kies voor PakjeGemak en haal uw pakket op bij een postkantoor in de buurt.

Verzendkosten

* Bij bestellingen tot € 25 betaalt u € 5,50 mee aan de verzendkosten. Bij bestellingen vanaf € 25 is de verzending voor u kosteloos, mits de levering plaatsvindt in Nederland. Verzendkosten naar het buitenland worden doorberekend aan de klant. Voor brochures hoeft u nooit verzendkosten te betalen.

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van SynoCare is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

SynoCare Cardio bevat Monacoline K uit Rode gist rijst
SynoCare Cardio bevat Chromium
SynoCare Cardio bevat Vitamine C
SynoCare Cardio bevat de Omega 3-vetzuren EPA en DHA