Kennis & Verdieping

Geprikkelde huid: wat kan de Synofit Skin Care betekenen?

Een rode, geprikkelde huid. Vervelend! Een geprikkelde huid kan ontstaan na het scheren, door insecten (denk aan de processierups), of door bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van een mondkapje. Ook stress kan weerslag hebben op de huid. Wat valt hiertegen te doen?

Oorzaak van een geprikkelde huid

Naast de al genoemde situaties waarbij een geprikkelde huid kan ontstaan, zijn er nog veel meer oorzaken te bedenken. Maar wat gebeurt er precies in de huid waardoor de prikkel ontstaat? Hiervoor moeten we kijken naar de opbouw en functie van de huid. De huid heeft een barrièrefunctie. De bovenste laag van de huid, die bestaat uit hoorncellen en vetten, zorgt hiervoor. Helemaal bovenop ligt een laagje met hydrolypiden, bestaand uit water (hydro) en vet (lipo). Wanneer de barrièrefunctie wordt verzwakt door externe of interne factoren, dan kunnen prikkelende stoffen gemakkelijker binnenkomen. Voorbeelden van deze stoffen zijn:

  • Bacteriën
  • Allergenen
  • Chemische stoffen

Door de verzwakte barrièrefunctie verliest de huid ook meer vocht. En zo ontstaat een geprikkelde, gevoelige huid met roodheid.

Voorkomen

Om een geprikkelde huid te voorkomen, is het belangrijk om de huid zo goed mogelijk in conditie te houden en de barrièrefunctie intact te houden. Douche niet te heet en niet te lang en gebruik weinig zeep, of een zeepvrij product.
Zorg er wel voor dat de huid voldoende gereinigd wordt om prikkeling door vuil te voorkomen. Wanneer de processierups actief is (in het voorjaar) en u bent hier gevoelig voor, probeer dan aanraking met de rups zoveel mogelijk te voorkomen.

Wat doet Synofit Skin Care bij een geprikkelde huid?

Wanneer de huid toch geprikkeld is geraakt, kan de Skin Care verzachting bieden. De Cream bevat belangrijke verzachtende ingrediënten die het herstellend vermogen van de huid ondersteunen:

Door deze combinatie aan ingrediënten is de Cream na het opbrengen heerlijk verzachtend. De Skin Care is ook te gebruiken voor de symptomen van de geprikkelde huid zoals roodheid.

Een paar veelgehoorde toepassingen van Synofit Skin Care bij de geprikkelde huid:

  • Bij de processierups 
  • Na het scheren van bikinilijn en oksels
  • Bij muggenbulten of andere insectenbeten
  • Ruwe en schrale huid tussen de tenen
  • Te lang in de zon

Gebruikerservaringen Synofit Skin Care geprikkelde huid

Prettig product, aangename geur. Maakt mijn huid zacht en daarnaast gebruik ik het bij de geprikkelde huid.

Linda Peer

Fijne crème die niet vet is en lekker intrekt. Houdt mijn huid rustig.

Loes Ruivenkamp

Terug naar dossier Synofit Skin Care