Kennis & Verdieping

Geïrriteerde huid: wat kan de Skin Repair Cream betekenen?

Een rode huid die jeukt, misschien met bultjes. Vervelend! Een geïrriteerde huid kan ontstaan na het scheren, door insecten (denk aan de processierups), en tegenwoordig kennen we het ook na veelvuldig gebruik van een mondkapje. Ook stress kan weerslag hebben op de huid. Wat valt hiertegen te doen?

Oorzaak van een geïrriteerde huid

Naast de al genoemde situaties waarbij een geïrriteerde huid kan ontstaan, zijn er nog veel meer oorzaken te bedenken. Maar wat gebeurt er precies in de huid waardoor de irritatie ontstaat? Hiervoor moeten we kijken naar de opbouw en functie van de huid. De huid heeft een barrièrefunctie. De bovenste laag van de huid, die bestaat uit hoorncellen en vetten, zorgt hiervoor. Helemaal bovenop ligt een laagje met hydrolypiden, bestaand uit water (hydro) en vet (lipo). Wanneer de barrièrefunctie wordt verzwakt door externe of interne factoren, dan kunnen irriterende stoffen gemakkelijker binnenkomen. Irriterende stoffen zijn bijvoorbeeld:

  • Bacteriën
  • Allergenen
  • Chemische stoffen

Door de verzwakte barrièrefunctie verliest de huid ook meer vocht. En zo ontstaat een geïrriteerde huid met roodheid, schilfers en bultjes, denk ook aan eczeem.

Voorkomen

Om een geïrriteerde huid te voorkomen, is het belangrijk om de huid zo goed mogelijk in conditie te houden en de barrièrefunctie intact te houden. Douche niet te heet en niet te lang en gebruik weinig zeep, of een zeepvrij product.
Zorg er wel voor dat de huid voldoende gereinigd wordt om irritaties door vuil te voorkomen. Wanneer de processierups actief is (in het voorjaar) en u bent hier gevoelig voor, probeer dan aanraking met de rups zoveel mogelijk te voorkomen.

Wat doet Synocare Skin Repair Cream bij een geïrriteerde huid?

Wanneer de huid toch geïrriteerd is geraakt, kan de Skin Repair Cream verzachting bieden. De Cream bevat belangrijke verzachtende en huidherstellende ingrediënten:

Door deze bijzondere combinatie aan ingrediënten werkt de Cream na opbrengen direct verlichtend. Ook de symptomen van de geïrriteerde huid (roodheid, bultjes) kunnen met consequent gebruik van de Cream verminderen of verdwijnen.

Een paar veelgehoorde toepassingen van de Skin Repair Cream bij de geïrriteerde huid:

  • Bij irritatie door de processierups
  • Na het scheren van bikinilijn en oksels
  • Bij muggenbulten of andere door insecten veroorzaakte irritaties
  • Zwemmerseczeem tussen de tenen
  • Zonneallergie

Gebruikerservaringen Skin Repair Cream geïrriteerde huid

Ik ben tevreden, want mijn huid voelde direct veel prettiger aan, de irritatie trok al vrij snel weg en was na 7 dagen verdwenen en tot nu toe weggebleven.

Janet Massir

Prettig product, aangename geur. Maakt mijn huid zacht en lijkt irritatie te verminderen.

Linda Peer

Fijne creme die niet vet is en lekker intrekt. Maakt mijn huid weer rustig.

Loes Ruivenkamp

Terug naar dossier Skin Repair Cream