Crème tegen jeuk van de eikenprocessierups

“Het ziet er gewoon echt smerig uit. Als je langsfietst en je ziet overal van die dikke plakken met rupsen in de bomen hangen. Het probleem is onderschat dit jaar zodat er veel te laat is begonnen met de bestrijding van de rups. Het zit nu overal, in de hele buurt. De kinderen kunnen niet eens meer normaal spelen op het schoolplein!” – een moeder in juni 2019

Waar gaat dit over? Inderdaad, de eikenprocessierups. Een erg vervelend probleem in het voorjaar en het begin van de zomer, ook dit jaar weer. De overlast die de processierups veroorzaakt, komt door kleine brandhaartjes op de eikenprocessierupsen die in mei en juni op de rupsen verschijnen.
Wanneer de processierups zich bedreigd voelt, dan laten deze haartjes los. Bij veel mensen veroorzaakt aanraking met deze haartjes huiduitslag en jeuk.

De zachte winter zorgt er overigens voor, dat de eitjes van de eikenprocessierups eerder uitkomen. Niet in april, maar al in maart. Dat betekent ook, dat u al één maand eerder op uw hoede moet zijn voor dit plaaginsect. Bovendien wordt er verwacht dat er in 2020 meer eikenprocessierupsen bijkomen. Dus dit jaar zal het probleem alleen maar erger worden.

Symptomen van de eikenprocessierups: jeuk en bultjes

Wanneer mensen in aanraking komen met de haartjes van de eikenprocessierups, dan ontstaan bultjes die erg jeuken. De ene persoon is gevoeliger voor deze huiduitslag dan de ander: niet iedereen krijgt bulten en jeuk. Het kan ook voorkomen dat er ernstiger verschijnselen ontstaan: rode en gezwollen ogen, koorts, braken of duizeligheid.
De haartjes blijven jarenlang actief. Ook op een later moment kan het dus voorkomen dat er klachten van jeuk en bultjes ontstaan.

Hoe bestrijdt u de eikenprocessierups in uw tuin?

De eikenprocessierups verspreidt zich razendsnel. De kans u ook een nest in uw tuin aantreft, is dus serieus aanwezig. U kunt het herkennen aan het dichte spinsel van vervellingshuidjes. Wat te doen met de eikenprocessierups in uw directe omgeving? Het is geen goed idee om de rups in brand te steken. Door de schrik verliezen rupsen brandharen. Dus het risico op bulten en jeuk neemt daardoor alleen maar toe. Ook het nest bespuiten met haarlak is geen oplossing. Daarmee wordt een probleem veroorzaakt door de vogels die de rupsen eten. Ook zitten nesten vaak hoog in de boom, waardoor het gevaarlijk is om bij het nest te komen. Wat weleens wordt gedaan met wisselend succes, is het onderaan afplakken van de boom zodat de rupsen de boom niet in of uit kunnen. Het beste kunt u de gemeente bellen om het nest te verwijderen. Belangrijk is om de rupsen op de grond niet met de blote handen op te pakken. U kunt de rupsen oppakken met een biozakje, de gevulde zakjes een aantal uur onder water laten staan en vervolgens in de groene container doen. In juni of juli zal het probleem met de eikenprocessierups overigens snel weer afnemen. Dan hebben de rupsen zich verpopt tot vlinders.

Crème tegen jeuk van de eikenprocessierupsen

Hoe kom je nu van die jeuk af? De vertegenwoordigers van de SynoCare producten horen het overal in het land: de crème SynoCare Skin Repair Cream werkt verzachtend tegen de jeuk van de eikenprocessierups! Dit verbaast ons niets, gezien deze zalf ook uitstekend werkt tegen jeuk bij muggenbulten en andere insectenbeten.
De huiduitslag die wordt veroorzaakt door de eikenprocessierups verdwijnt niet direct door de crème, dit duurt langer. Let op: niet gebruiken bij kinderen onder de drie jaar.

Tips bij jeuk en bultjes eikenprocessierups

‘Strip’ uw huid eerst met plakband (kledingroller kan ook) voordat u de crème opbrengt. Zo worden de haartjes die de klachten veroorzaken eerst verwijderd en is de SynoCare Skin Repair Cream het meest effectief. Ook kunt u voor het aanbrengen van de crème de huid met een föhn bestralen. De warmte zou er voor zorgen dat het eiwit in het gif gaat stollen. Dit zorgt voor minder jeuk en uitslag. Azijn en een ijsklontje geven extra ondersteuning bij de bestrijding van jeuk. Worden de klachten ondanks deze maatregelen heviger? Ga dan naar de huisarts.

Veelgestelde vragen over de eikenprocessierups

Welke klachten veroorzaakt de eikenprocessierups?

Wie in aanraking komt met de haartjes van dit ‘plaaginsect’ krijgt last van bultjes en jeuk. Soms kunnen de klachten ernstiger zijn. Sommige mensen krijgen ook last van hun ogen, worden duizelig, krijgen koorts en/of gaan braken.

Hoe kan ik de eikenprocessierups herkennen?

Deze rupsen vormen nesten op boomstammen of dikke takken. De nesten zijn herkenbaar aan het dichte spinsel dat gemaakt is van vervellingshuidjes. De volgroeide rups is ongeveer drie centimeter groot en is herkenbaar aan de grijsgrauwe kleur.


Hoe kom ik van de jeuk van de eikenprocessierups af?

Het beste is om eerst de haartjes van uw huid te verwijderen met plakband of een kledingroller. Daarna kunt u de huid behandelen met een crème die de huid verzacht. Bij ernstige en aanhoudende klachten is het advies om naar de huisarts te gaan.

Probeer nu direct de crème SynoCare Skin Repair Cream tegen jeuk veroorzaakt door de processierups!

30 SynoCare Cardio Capsules

SynoCare Skin Repair Cream

 50 mL SynoCare Skin Repair Cream
Met Aloë vera, Tea Tree olie, Centella extract en Vitamine E
Bij geïrriteerde, droge en jeukende huid
Vermindert puistjes
Verzachtend en herstellend
Snel resultaat
Vrij van parfum en parabenen

Direct contact

Evelien DienderEvelien Diender
E-Mail | Telefoon
Ik help u graag

Klantenbeoordelingen

Reviews SynoCare

SynoCare scoorde gemiddeld een 9,12 uit 10 met 7.370 reviews.

Voordelen Synocare.nl

  • Kopen bij de bron
  • Officiële SynoCare shop
  • Vandaag voor 21.00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL vanaf € 25
  • Top service & garantie
  • Antwoord op al uw vragen over SynoCare via e-mail of telefoon
  • Professionele controle op interacties met uw medicatie
  • Kies zelf de leverdatum en verzendwijze

SynoCare is bekend van:

Synofit is bekend van

Interactie met medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Laat dan door een apotheker controleren of u de producten van SynoCare daarbij mag gebruiken. Meer informatie >>>

SynoCare beveelt aan:

Gratis SynoCare Cardio brochure

Brochure SynoCare Cardio

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen van onze klanten. Lees ze hier en vind antwoorden!

Betaalwijzen

Verzendwijze

Of kies voor PakjeGemak en haal uw pakket op bij een postkantoor in de buurt.

Verzendkosten

* Bij bestellingen tot € 25 betaalt u € 5,50 mee aan de verzendkosten. Bij bestellingen vanaf € 25 is de verzending voor u kosteloos, mits de levering plaatsvindt in Nederland. Verzendkosten naar het buitenland worden doorberekend aan de klant. Voor brochures hoeft u nooit verzendkosten te betalen.

Certificering

Certificering

De productielocatie van de producten van SynoCare is FSSC22000 gecertificeerd.

Verklaring verwijzingen

SynoCare Cardio bevat Monacoline K uit Rode gist rijst
SynoCare Cardio bevat Chromium
SynoCare Cardio bevat Vitamine C
SynoCare Cardio bevat de Omega 3-vetzuren EPA en DHA