Nieuws & Inspiratie

De samenstelling van Cardio wordt aangepast: waarom en wat verandert er?

De Europese Unie bereidt nieuwe wetgeving voor rondom producten met 3 mg of meer Monacoline K. Een belangrijke stof voor behoud van normale cholesterolgehalten in het bloed en één van de sterspelers in Synocare Cardio. Wat betekent de nieuwe wetgeving voor het product, en voor uw gebruik? We zetten het voor u op een rijtje.

Cardio: kwalitatief en zuiver

Synocare verkoopt met trots het product Cardio: onze complete formule voor het behoud van een normale cholesterol- en bloedsuikerspiegel. Het bevat onder andere Rode gist rijst met 10 mg Monacoline K en Chromium.
De productie van Cardio voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. Kwaliteit, omdat we voldoen aan de gegarandeerde standaardisering van 10 mg Monacoline K in 250 mg Rode gist rijst.

Zuiver, omdat we Cardio zuiveren van het schadelijke Citrinine.
Met name die zuiverheid is belangrijk: wie een beetje googelt, kent wellicht de artikelen over Citrinine, een schadelijk bijproduct van de fermentatie waarbij Rode gist rijst ontstaat.

In 2022: Verbod op producten met 3 mg of meer Monacoline K

Momenteel wordt in de Europese Unie wetgeving voorbereid, waardoor er een verbod komt op de verkoop van producten die 3 mg of meer Monacoline K bevatten. De reden hiervan is, dat men van mening is dat het product een gevaar vormt voor de volksgezondheid vanwege de bijwerkingen die het gebruik van Monacoline K kan geven.

Het is bekend dat het gebruik van Rode gist rijst zo nu en dan bijwerkingen kan geven. In onze eigen communicatie zijn we hier open over: het staat ook vermeld in de bijsluiter van Cardio. Deze bijwerkingen komen bij Synocare Cardio echter sporadisch voor. Het overgrote deel van onze klanten gebruiken het product naar volle tevredenheid, zonder enige bijverschijnselen te ervaren.

In een gepubliceerde expert opinie uit het gerenommeerde European Journal of Integrative Medicine is te lezen dat de bijwerkingen eerder te wijten zijn aan producten van lage kwaliteit met bijvoorbeeld een hoge concentratie Citrinine, dan aan het gebruik van Rode gist rijst zelf. Het lijkt dus een logischere stap om controle van kwaliteit op voedingssupplementen met Rode gist rijst in te voeren. De Europese Unie kiest echter voor een verbod op de verkoop in het algemeen.

Wat betekent dat voor Cardio met 10 mg Monacoline K?

Synofit heeft geen andere keuze dan de wetgeving te volgen. Dat betekent helaas dat we ons product Cardio niet in de huidige samenstelling op de markt kunnen houden en de hoeveelheid Monacoline K moeten verminderen naar minder dan 3 mg per dagdosering.
De wetswijziging is eind juni 2022 ingegaan. Daarom kunnen wij geen nieuwe Cardio capsules met 10 mg Monacoline K meer maken.

Blijft Cardio dan wel in het assortiment?

We hebben veel trouwe gebruikers, die dagelijks baat hebben bij Cardio. Ons team van productontwikkeling werkt daarom hard om een volwaardig alternatief te kunnen bieden, met dezelfde resultaten én die voldoet aan de aanstaande wetgeving waarbij een product minder dan 3 mg Monacoline K per dagdosering bevat. Met veel enthousiasme kunnen we u alvast vertellen dat wij al een eind op weg zijn met deze ontwikkeling.

Via de nieuwsbrief blijft u direct op de hoogte wanneer Cardio in de gewijzigde samenstelling beschikbaar komt.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie? Stel deze gerust aan ons Care Team! Ook hebben we op onze site de belangrijkste vragen en antwoorden geplaatst. Klik hier om deze te bekijken, wellicht staat uw vraag er al tussen!

Veelgestelde vragen en antwoorden


Kan ik mijn capsules met 10 mg Monacoline K per dag opmaken, is dat wel veilig?

Als eerste moet een product met Rode gist rijst en Monacoline K gezuiverd zijn van Citrinine en daarnaast een gegarandeerde standaard dagdosering van Monacoline K bevatten. In Synocare Cardio is dit altijd het geval. Wanneer u vervolgens geen bijverschijnselen ervaart van het gebruik van het product, kunt u het veilig blijven gebruiken. Gebruikers van Synocare Cardio ervaren zelden bijverschijnselen.


Wat maakt dat Synocare Cardio veilig is om te gebruiken?

Synocare Cardio is gezuiverd van Citrinine en bevat altijd een standaard dosering Monacoline K. Hierdoor is de kans op bijverschijnselen erg klein en is het product veilig om te gebruiken.


Als Synocare Cardio veilig is om te gebruiken, waarom wijzigt dan toch de samenstelling?

Als Synocare zijn wij verplicht om de wetgeving op voedingssupplementen te volgen. Vanuit de Europese Unie komt er een wet die de verkoop van producten met een dagdosering van 3 mg of meer Monacoline K verbiedt. Om hieraan te voldoen, gaat de samenstelling van Synocare Cardio wijzigen.


Waarom kan ik geen Synocare Cardio met 10 mg Monacoline K per dag meer kopen?

Vanuit de Europese Unie komt er een wet die de verkoop van producten met een dagdosering van 3 mg of meer Monacoline K verbiedt. Daarom kunnen wij Cardio met een hoeveelheid van 10 mg Monacoline K per dag niet meer aanbieden aan u als klant. Wel kunnen wij met veel enthousiasme vertellen dat wij aan een volwaardig alternatief werken. Bij de introductie van de aangepaste Cardio gaan we dieper in op de nieuwe ingrediënten van de formule, en hun werking. We kijken ernaar uit!

Verder lezen over cholesterol

Cholesterol in voeding: hoe houd ik een normale cholesterolspiegel?

Voor een gezonde cholesterolspiegel is het belangrijk om op te letten met voeding. Wat zijn de beste tips voor voeding en cholesterol? Op deze pagina gaan we hier uitgebreid op in.
Lees verder