Kennis & Verdieping

Onzuivere huid met puistjes: wat kan de Skin Repair Cream betekenen?

Een onzuivere huid met puistjes: bijna iedereen heeft hier tijdens sommige periodes in het leven last van. Maar waardoor ontstaat dit, en hoe kan je een onzuivere huid behandelen?

Hoe krijg je puistjes?

De huid bevat kleine kliertjes die talg aanmaken, dit zijn talgkliertjes. Talg houdt de huid soepel en is nodig om het vocht in de huid vast te houden. Maar wanneer de productie van talg te hoog is, raakt het kliertje verstopt. Wanneer een verstopt kliertje gaat ontsteken, dan ontstaat er een puistje.
In de puberteit is de productie van talg onder invloed van hormonen verhoogd. Daarom komen puistjes het vaakst voor in de leeftijd van 15-25 jaar. Ook tijdens een zwangerschap waarin veel hormoonveranderingen plaatsvinden kan een onzuivere huid ontstaan. Aanleg speelt ook een rol bij het ontstaan van puistjes.

Onzuivere huid aanpakken

Een belangrijk advies in de aanpak van een onzuivere huid is om je huid met rust te laten. Veel aan je gezicht zitten en puistjes uitknijpen zal de klachten verergeren.
Reinig je huid in de ochtend en de avond met een milde cleanser om ophoping van talg en dode huidcellen zoveel mogelijk te voorkomen. Gebruik altijd een milde reiniger om te voorkomen dat de huid nog meer talg gaat produceren door te sterke reiniging. Bij veel klachten is ons advies om een huisarts te bezoeken.

Wat doet de Skin Repair Cream bij puistjes?

De Skin Repair Cream bevat Tea Tree olie, wat werkzaam is tegen puistjes. Het doodt bacteriën die het puistje veroorzaken. Door op de gereinigde huid een puistje aan te stippen met een klein beetje Skin Repair Cream, verdwijnt het puistje sneller.

Veelgehoorde toepassing van de Skin Repair Cream bij de onzuivere huid:

  • Een opkomend puistje aanstippen met de crème

Gebruikerservaringen Skin Repair Cream onzuivere huid met puistjes

Ik ben super tevreden met Synocare Skin Repair Cream. Normaal verwacht ik geen wonderen van crèmes. Ik heb een hele gevoelige en geïrriteerde huid, waardoor ik vaak last van acne en onzuiverheden heb. Deze crème voelt lekker aan en heeft echt mijn onzuiverheden aangepakt binnen enkele dagen!

Nicky Feijen

Ik ben zeer tevreden, het heeft me super geholpen bij puistjes. Ik zag de volgende dag gelijk al een groot verschil.

Anoniem

Sinds ik Synocare Skin Repair Cream gebruik is mijn huid op een positieve manier verbeterd. Mijn acne littekens beginnen te vervagen en mijn puisten zijn heel erg verminderd, waar ik erg erg erg blij mee ben!

Carmen

Het is een heel fijn en prettig middel, oneffenheden van de huid verdwijnen snel.
Jacqueline van Rijswijk

Terug naar dossier Skin Repair Cream