Nieuws & Inspiratie

Zelf maken: aftersun met Aloë vera gel

De eerste warme dagen van het jaar hebben we alweer gehad. De meeste mensen genieten enorm van temperaturen van boven de 20 graden in maart. Heerlijk, de lentezon!

Na de donkere winter is het fijn om weer lekker in de zon te kunnen zitten en zonder jas buiten te wandelen. Maar ook in het voorjaar is het verstandig om uw huid niet te lang bloot te stellen aan de zon. De huid is nog niet gewend aan de zon, en de zonkracht kan al behoorlijk hoog zijn.
De zonkracht is de hoeveelheid UV-straling die de aarde bereikt. Deze straling zorgt voor verbranding en veroudering van de huid. Dus ook in het voorjaar is insmeren met zonnebrandcrème en het vermijden van te veel zon belangrijk.

Maar het kan zomaar gebeuren.. Toch verbrand! Dan gaat er niets boven een zelfgemaakte, verkoelende aftersun om op de huid te doen.
Aftersun kunt u heel eenvoudig zelf maken met Aloë vera gel. Aloë vera is één van de ingrediënten in de Synocare Skin Repair Cream.
Het zelf maken van aftersun met deze gel is absoluut de moeite waard om eens te proberen! En.. het is ook te gebruiken als body cream of haarmasker. 🙂

Benodigdheden:

  • 100 mL Aloë vera gel (dit zijn ongeveer 5 bladeren van 10-15 cm)
  • 1 ruime theelepel kokosolie
  • optioneel: paar druppels essentiële of etherische olie voor de geur

Tip:
geen Aloë vera plant in huis? Er zijn natuurwinkels waar de losse bladeren verkocht worden.

Stap 1:
Was de Aloë vera bladeren en maak ze weer droog. Verwijder eventueel de doorns aan de zijkant.

Stap 2:
Trek vervolgens de bovenkant van de bladeren af.

Stap 3:
Gebruik een lepel om de gel in een potje te scheppen.

Stap 4:
Voeg de kokosolie en eventueel de essentiële olie toe. Roer goed door met een vork, of mix het geheel in een blender.

Stap 5:
Bewaar de aftersun in een potje in de koelkast. Het kan nodig zijn om voor gebruik even door te roeren omdat de kokosolie hard wordt in de koelkast. Gekoeld is de aftersun ongeveer een maand houdbaar.